Познат готвач го открил најдобриот трик за совршени компири: Никогаш не би погодиле со што ги премачкува пред печење!

Кармин

30/11/2020

17:59

4.657

Големина на фонт

а а а

Големите кулинарски мајстори имаат свои трикови со кои ова станува лесна задача, а тајната честопати е во некоја посебна, можеби неочекувана состојка.

Неодамна својот трик за совршено подготвен крцкав копир го открил готвачот Дан Клугер. Интересно е тоа што неговата метода се разликува од сите кои досега веројатно сте ги слушнале, но дури е и поедноставна од другите.

За трикот на Клугер не ви треба многу работа - не е потребно да ги лупите, сечете или варите компирите. Тој претпочита да гористи добро измиен млад компир и што е можно помал, за да не мора да го сечете.


Суштината е компирот пред да се пече да се измеша со белки од јајца, а тоа ќе му даде крцкава кора и ќе допринесе да биде повкусен. Откако ќе се премачка со изматените белки, треба да се зачини, а потоа да се пече околу 20 минути на 200 степени.


Спонзорирани линкови

Маркетинг

назад до tocka.com.mk