Запловете низ вкусови, мириси и бои: Индонезискиот пловечки пазар е сензација каква што ретко се гледа

Неверојатен број на чамци, повеќе од 500 кои се “стискаат” еден до друг, преполни со овошје и зеленчук, најживописни бои и текстури на кои локалните жени од индонезиското село Лок Баитан ги продаваат своите производи, го сочинуваат еден од најголемите пловечки пазари на светот.

Прочитај повеќе

Конечно докажано: Еве зошто се губи сетилото за вкус и мирис кај инфицираните со коронавирус

Веќе не е непознато дека еден од најчестите показатели дека сте заразени со коронавирус е губењето на сетилото за вкус и/или мирис, а утврдено е дека овој симптом најчесто се јавува кај помладите лица, дури и кај оние кои немаат никаков друг симптом како висока телесна температура, кашлица, респираторни тегоби...