Војниците од Филипини се борат да си го вратат градот преземен од милитантите на ИСИС

Муслиманска милитантна група поврзана со ИСИС нападна и презема контрола врз делови од градот Марави на островот Минданао во јужниот дел на Филипините минатата недела. Војниците на владата на Филипините ги евакуираат цивилите и се борат да си го вратат градот назад.