Се подготвувате за Италија? Ова се неколку поими кои треба да ги знаете за да не се разочарате со храната

Се подготвувате за патување во Италија и сакате да пробате од највкусната храна? За да не лутате по градот, а воедно и да не останете гладни, во прилог прочитајте кои места треба да ги посетите пред да огладнете. Односно, треба да се одлучите помеѓу траториа, фаторија или остерија. Ова се поимите кои треба да ги научите за да не се разочарате со понудата за храна.

Прочитај повеќе

Ноќно трчање за здрава машкост

Многу мажи повеќе се грижат за својот автомобил, отколку за сопственото тело и здравје, па на лекар одат дури откако некој дел ќе откаже, што понекогаш е предоцна. А, здравствените контроли и превентивните прегледи се фактори кои придонесуваат да се продолжи квалитетот и животниот век. Меѓутоа, грижата за машкото здравје не е грижа само на поединецот.