Премиум караван од северот: Volvo V60 за 2019 година

Шведскиот произведувач, кој повеќе од половина век е препознатлив по своите каравани, го претстави најновиот модел од тој тип Volvo V60 за 2019 година. Една од најважните особини на караван возилата е нивната функционалност и пространост, како патничката кабина, така и багажникот. Новиот V60 ги задоволува овие карактеристики, во однос на тоа дека во старт е достапен 529 литри простор за багаж, кој со туркање на задните седишта се зголемува на максимални 1.364 литри.