Серија фотографии "Воз полн емоции" на Skander Khlif

"Сакав да се обидам да ги фатам емоциите во очите и однесувањето на патниците во возот кон Џајпур. Патувањето значи напуштање на семејството, најблиските или пак ваќање дома, по долго време. Среќа, тага, возбуда, страв, осетливост... секое патување е мешавина од интензивни чувства"