Исхраната која е корисна за нашите црева е клучна за нашето целокупно здравје и долговечност.
Микробиомот богат со добри бактерии не е важен само за правилното варење на храната туку и за имунолошкото здравје на човекот, регулирање на расположението и дури може да има клучна улога во спречување на когнитивниот пад.
Поради тоа многу е важно да го започнете денот со храна која го поддржува здравјето на вашите црева.
Гастроентерологот д-р Каролин Сојк, открила што таквиот појадок би требало да содржи.
„Јајцата и кефирот се прекрасен начин да ги добиете потребните протеини, како и здравите пробиотици кои се неверојатни за диверзификација на цревната микрофлора“, изјавила таа.
Овие две намирници го поддржуваат целокупното здравје на вашите црева.
Кефирот се ферментира со природни бактерии и квасец, давајќи природен извор на пробиотици.
Додека пак јајцата се преполни со нутритивни предности, вклучувајќи протеини, омега три масни киселини, витамин Б и витамин Д.