Најголемиот цвет на светот расте само на едно место и тежи до 11 килограми

Цветот има еден метар во пречник и може да достигне тежина од дури 11 килограми. Среде густата шума во националниот парк Као Сок на Тајланд, расте најголемиот свет на светот.