Електричното летало Alia прелета повеќе од 2.200 километри

Електричното летало Alia, произведено од Beta Technologies, прелета 2.258 километри. Alia полета од меѓународниот аеродром Платсбург во Њујорк, а крајната дестинација беше Бентонвил, Арканзас. На патувањето имаше неколку постојки, а вкупното растојание беше 2.258 километри. Тестот беше спроведен од 23 до 30 мај.