(Точка ТВ) Најпоставувани прашања до пожарникар, со Владимир Симоновски: „Кога граѓаните ќе се јават на 193, мислат дека веднаш пред нив ќе се појави пожарникар“

Во рубриката 'најпоставувани прашања', денеска ви го носиме командантот на скопската Бригада за противпожарна заштита, Владимир Симоновски. Сте помислиле ли некогаш каква е работата на пожарникарите, што се крие зад тие гласни сирени што ги слушаме додека се на пат да интервенираат? А, што вие би прашале пожарникар?