Најдобриот документарец за 2020 година се занимава со правата на лицата со инвалидитет

Филмот „Crip Camp“ е прогласен за најдобар документарен филм за 2020 година од страна на членовите на „The International Documentary Association“. Кон почетокот на 70-те, тинејџерите со инвалидитет се соочувале со иднина обликувана со изолација, дискриминација и институционализација. Кампот „Jened“ претставувал нивна среќна утопија, место со летни спортови, пушење цигари и шминкање, место во кое камперите се чувствувале исполнето како луѓе.