Испишан нов Гинисов рекорд: 353 балерини танцуваа на прсти цела минута

Стотици млади балерини облечени во „пачка“ истовремено танцувале на прсти, држејќи ја исцрпувачката поза повеќе од една минута, за да постават нов светски рекорд во хотелот „Плаза“ на Менхетен во средата. Вкупно 353 танчарки од целиот свет ја зазедоа позицијата позната како „en pointe“ за да го соборат актуелниот Гинисов рекорд од 306 балерини.