Неверојатна колекција: Дела на фотографката Тони Фрисел

Тони Фрисел или Антоанета Фрисел Бејкон, ја започнала својата кариера во фотографија во 1930-те години, најпрвин работејќи како моден фотограф за “Vogue”. За време на Втората светска војна, таа работела како официјален фотограф за Американскиот Црвен крст, а подоцна отпатувала во Европа каде ги фотографирала војниците и цивилите – жртви на војната. Во нејзината долгогодишна кариера, Фрисел направила над 340 илјади фотографии.