Барби произведе 17 нови кукли, инспирирани од влијателни жени како Фрида Кало и Амелија Ерхарт

Куклите Барби не запознаваат со модните трендови веќе 58 години. Од неодамна, компанијата реши внесе новитети во производството на Барби. „Девојчињата секогаш можеле да играат со овие кукли во разни улоги. На наше големо задоволство, сега куклите Барби се инспирани од влијатени жени од вистинскиот живот. Наша цел е да ги потсетиме младите дека може да бидат се што ќе замислат и посакаат.“ - Изјавува Лиса Мекнајт, генерален менаџер на компанијата.