Убавина и боја: Сцени од Етиопија

Етиопија е дом на повеќе од 100 милиони луше - втората најнаселена нација во Африка. Таа исто така е составена од различни, диви пејсажи и неверојатна разновидност на етнички и религиозни групи. Фотографот Карл Корт изјави дека "Lonely Planet" неодамна ја рангираа Етиопија меѓу првите десет светски туристички дестинации за 2017-та...