Зеленски првпат зборуваше за украинските жртви: „Десетици илјади беа убиени…“

Новинарот на „Фокс њуз“ го праша украинскиот лидер дали знае колку Украина загуби во оваа војна. „Знаеме дека загинаа неколку десетици илјади луѓе. И десетици илјади деца беа депортирани, знаеме за тоа“, рече Зеленски.