Европска земја каде што е најбезбедно да се пешачи ноќе

Кога планирате патување, често се истражува дали земјата е опасна и какви се шансите да бидете нападнати или ограбени на улица. Adventurely.com објави статија со наслов „Колку луѓето се чувствуваат безбедно додека одат сами навечер во Европа“ и листа на земји кои се сметаат за најбезбедни во Европа за ноќно одење, на прво место е Хрватска.