Гледачите се воодушевени од новата серија на „Netflix“ за најсмртоносната индустриска несреќа во светот

Новата серија на „Netflix“, „The Railway Men - The Untold Story Of Bhopal 1984“ ги воодушеви гледачите ширум светот и брзо стана хит. Серијата е заснована на застрашувачката приказна за трагедијата во Бопал, кога во една фабрика започнал да истекува смртоносен гас. Објавена на 18-ти ноември, оваа мини-серија се состои од само 4 епизоди. Во неа играат познати индиски актери, вклучувајќи ги Р. Мадаван, Кеј Кеј Менон и Дивиенду Шарма.