Откриена луксузна вила на Путин во Финска: Новинари влегле внатре и пронашле мистериозна кутија

Рускиот претседател Владимир Путин поседува луксузна рибарска вила во Финска, но тешко дека некогаш ќе ја искористи. Напуштената викендица се наоѓа на брегот на езерото Саима во југоисточна Финска, а на Путин му ја изградил негов близок пријател и за неа се потрошени околу 3,2 милиони долари, пишува рускиот независен медиум „Инсајдер“.