Обилни врнежи ја погодија Франција, поплавено метрото во Париз

Обилни врнежи што го зафатија Париз по неодамнешниот топлотен бран поплавија неколку метро станици и го запреа сообраќајот во француската престолнина, додека на југот на земјата беше издадено портокалово метео предупредување.