Уништил скапоцено, колекционерско „Ferrari“ вредно 2 милиони долари – на роденденот на автомобилскиот бренд

Сопственикот го извлекол Ferrari F40 од гаражата за да учествува во прославата на 75-тиот роденден на познатиот италијански автомобилски бренд. Ферари го слави својот 75-ти роденден. По повод одбележувањето на овој значаен јубилеј се организираат настани во различни делови на светот.