Запознајте ја копијата на „Rolls-Royce“ – автомобилот од 7 тони на Владимир Путин

Во стандардна форма, „Aurus Senat“ е тежок помалку од 3 тони, но автомобилот на Путин којшто може да се пофали со оклоп, јако стакло, подна заштита отпорна на бомби, цврсти гуми, интегриран систем за вооружување и самостојно снабдување со кислород, тежок е над 7 тони – приближно исто како и комерцијалниот автобус.