Kитови забележани во Јадранското Море: граѓаните предупредени да не им се приближуваат

Од Националниот парк Мљет информираа дека добиле неколку пријави за китови во каналот Мљет. Веднаш ги известиле граѓаните и им порачале да не се приближуваат до китовите.