15 најмистериозни подводни аномалии

Океанот покрива околу 70% од површината на Земјата. Тоа е вкупно околу 224 милиони квадратни километри со просечна длабочина од околу 3.682 метри. Имаме мапирано само околу една петтина од сето тоа! Не мора да сте експерт за да сфатите дека не знаеме речиси ништо кога станува збор за длабоките води, а тоа може да биде прилично страшно. Џиновските лигњи и големите бели ајкули се една работа, но сите безброј нешта за кои не ни знаеме дека постојат се сосема друго прашање. Таму долу се случуваат некои чудни работи. Затоа, ајде да нурнеме длабоко во ова видео во кое се разгледуваат 15-те најмистериозни подводни аномалии!