Совршено за велигденскиот пост: Печени компири со грашок

Во Југославија често се јаделе печени компири, а најчесто се правеле со блага пиперка. Денес постојат различни рецепти за печен компир, а многу готвачи го подобриле нивниот вкус со додавање булјон и сланина. Ако сакате да јадете компири, тогаш ви предлагаме да го пробате овој рецепт. Направете печени компири на индиски начин, што значи додавање на разни ароматични зачини и грашок.