Кој друг ако не Балканци? Германците во паника масовно повикувале полиција поради мажите со животно на ражен

Снимката на која се гледаат четворица мажи како носат животно на ражен ги шокирала граѓаните пред неколку дена, а полицијата веднаш се впуштила во потрага и дошла до нови информации. „Станува збор за четворица Бугари кои организирале прослава по повод православен празник и Денот на бугарската војска и носеле јагне на ражен“, било соопштено од полицијата.