Како живее најбогатиот султан на светот?

Изворите тврдат дека султанот од Брунеи поседува 7.000 луксузни автомобили. Султанот живее во кралска палата која се простира на неверојатни два милиони квадратни метри. Според Гинисовата книга на рекорди, оваа палата е најголема во светот. Надворешниот ентериер се состои од купола направена од 22-каратно злато, 1.700 соби, пет огромни базени и 257 бањи. Во палатата има и 110 гаражи, има 564 лустери за кои се потребни 51.000 сијалици.