Кога 420 км/ч. не е доволно: Напуштениот воз „Maglev“ – некогаш бил атракција

Германија била првата европска држава која ја претставила напредната технологија. „Maglev“ технологијата подразбирала употреба на суперпроводник кој помага возот да лебди над пругата, а истата се развива од 1990 година. Погледнете го видеото!