Ваков мост можеби не сте виделе: Кружната градба во Уругвај има специјална функција

Своевидниот кружен тек на вода бил отворен кон крајот на 2015 година, а реализацијата на целиот проект чинела 9,5 милиони евра. Погледнете го видеото!