Поучно видео: Зошто треба сите да носиме маски и како тие функционираат?

Преносот на коронавирусот најчесто настанува од човек на човек, преку респираторни капки oд заразено лице по пат на кашлање и кивање. Едукативно видео преку примери прикажува зошто секој од нас треба да носи маска и колку се ефикасни различните видови маски.