Непродадените возила „Tesla“ ги чува на паркинг на напуштен трговски центар во САД

Паркингот на Честерфилд Мол кај Сент Луис во САД е преплавен со „Tesla“ автомобили. Трговскиот центар требало да биде урнат и заменет со проект за разни намени. „Staenberg Group“, сопственик на трговскиот центар, се обидува да ги извлече последните пари пред последните закупци да се иселат на 31-ви август.