[ФОТО] Единствената фризура која фризерите би ја забраниле: Поради неа жените во 50-тите изгледаат многу постаро

Точка

20/04/2024

19:46

9.396

Големина на фонт

а а а

Долгата, рамна коса може да изгледа едноставно и да биде соодветна за совршен изглед. Меѓутоа, според мислењето на експертите за коса, можеби не е идеален избор за жените постари од 50 години.

Фризерот Џастин Хикокс рекол дека иако стилот е прекрасен, жените постари од 50 години не би требало да носат таква фризура.

Џастин објаснил дека постои еден „масовен проблем“ со долгите прамени со еднаква должина, тие не ги нагласуваат целосно најдобрите делови од лицето.

Изјавил дека жените со облеката ги нагласуваат своите најдобри атрибути. На пример, скроените фустани може да ја нагласат својата женска фигура повеќе од широките фустани.

Според експертот за коса, истото тоа може да го направат и со косата. Џастин изјавил: „За нашата коса, начинот на којшто тоа можеме да го постигнеме е нанесувањето слоеви, додека кај облеката тоа се постигнува со нејзините кроеви“.

„Еднаквата должина на коса може да биде убава, но на крајот, таа едноставно нема способност да ги нагласи работите на нашето лице на начинот на којшто фустанот којшто слободно паѓа нема можност да го нагласи“, тврди фризерот.

Без оглед на тоа што експертот не сака долга коса со еднаква должина кај жените во средни години, изјавил дека доколку тие се чувствуваат прекрасно со таа фризура, треба да ја носат на себе. Меѓутоа, оние кои сакаат да пробаат нов изглед можат да креираат текстура околу лицето со стратешки слоеви и да си „одземат“ себеси од годините во тој процес, така што лицето ќе им изгледа поубаво.

Иако нанесувањето слоеви е решение за многу од проблемите со косата, експертот открил дека некои жени се плашат од промени.
Спонзорирани линкови

Маркетинг