Мажите со оваа особина се подобри во кревет, а оргазмот е загарантиран

Супермен

16/09/2019

16:53

4.617

Големина на фонт

а а а

Кога станува збор за најдобрите во кревет многумина воглавно помислуваат дека тоа има врска со големината на машкиот полов орган.

Меѓутоа истражувањето објавено во дневникот „Socioaffective Neuroscience & Psychology“ покажало дека мажите кои ја имаат оваа особина се подобри во сексот.

Експертите преку истражување на сексуалното минато на жените се обиделе да утврдат со какви мажи имале најдобар сексуален однос и редовно доживувале оргазам.

Истражувањето покажало дека смислата за хумор е најдобар предзнак за сексуална вештина кај мажите.

Истражувањето е спроведено на жени до 69 години кои не се во брак или пак во врска, а тие на тестот кој траел 70 минути одговарале на различни прашања за својот сексуален живот.


Истражувачите намерно не ги испрашувале зафатените жени затоа што сметале дека тие би чувствувале обврска да дадат подобра оценка за својот моментален партнер дури иако тоа реално не го заслужуваат.

Така тие изјавиле дека најдобриот сексуален однос го имале токму со мажите кои имаат смисла за хумор затоа што смислата за хумор упатува дека тој маж е опуштен во различни ситуации. Тоа е добро за комуникација помеѓу жена и маж што резултира со добар секс.

Покрај тоа жените истакнале уште една особина, а тоа е креативностСпонзорирани линкови

Маркетинг
назад до tocka.com.mk