Големата сфинга во Гиза низ годините

Големата сфинга во Гиза за која се верува дека е изградена пред повеќе од 4.500 години, се наоѓа во долината на Гиза на западниот брег на Нил. Во нејзина чест “The Atlantic” објави фотографии направени низ изминатите 170 години.