Галерија: Европа гори, на Балканот подносливи горештини

Топлотниот бран ширум Европа предизвика полни плажи на Балтичкото море и рекордно измерени вредности на температурите во Франција и Италија. Прогнозите се слични и за наредната недела, а најтопло ќе биде во Белгија, Германија и Холандија.