Одличен тајминг за да се инспирирате со каков вкусен оброк да ги израдувате домашните, по завршувањето на напорната работна недела.
- презла
- мајчина душичка
- брашно
- 2 јајца
- 450гр. месо
- сол
- бибер
- масло
- 2 чешниња лук
- 1 лимон
- кисели пиперки
- магдонос
Измешајте ја презлата и мајчината душичка во чинија. Во друг сад додадете го брашното, во трет изматете ги јајцата, посолето го месото и врз него ставете бибер.
Подгответе се за похување. Ставете ги стековите прво во брашното, потоа во јајцата и на крајот во презлата и мајчината душичка. Пржете на масло, додадете го лукот во тавчето и малку путер. Готовото месо ставете го во чинија.
Исцедете го лимонот, додадете ги киселите пиперки и на крајот исецканиот магдонос. Прелијте го сосот преку месото и сервирајте.