Петочен совршен оброк: Стек во сос - мек, сочен и вкусен

Кармин

14/08/2020

11:00

2.928

Големина на фонт

а а а

Одличен тајминг за да се инспирирате со каков вкусен оброк да ги израдувате домашните, по завршувањето на напорната работна недела.

Потребни состојки:

- презла
- мајчина душичка
- брашно
- 2 јајца
- 450гр. месо
- сол
- бибер
- масло
- 2 чешниња лук
- 1 лимон
- кисели пиперки
- магдонос 

Подготовка:

Измешајте ја презлата и мајчината душичка во чинија. Во друг сад додадете го брашното, во трет изматете ги јајцата, посолето го месото и врз него ставете бибер.

Подгответе се за похување. Ставете ги стековите прво во брашното, потоа во јајцата и на крајот во презлата и мајчината душичка. Пржете на масло, додадете го лукот во тавчето и малку путер. Готовото месо ставете го во чинија.

Исцедете го лимонот, додадете ги киселите пиперки и на крајот исецканиот магдонос. Прелијте го сосот преку месото и сервирајте. 


Спонзорирани линкови

Маркетинг

назад до tocka.com.mk