Низ фотографии: Јули бил најтоплиот месец во историјата на човештвото

Изминатиот месец јули бил најтоплиот месец било кога измерен, а 2019 е на пат да стане најтоплата година во историјата, покажуваат податоците на Мрежата за набљудување на Земјата на ЕУ. Додека луѓето и животните сè уште наоѓаат начини како да уживаат во топлото време, тие исто така водат борба и со екстремите.