Пирели календар 2020: Во потрага по Јулија...

Главната тема на календарот за 2020 ќе биде „Ромео и Јулија“, а автор е фотографот Паоло Роверси. Актерките Клер Фој, Кристен Стјуарт, Ема Вотсон, Индија Мур, пејачката Росалија, кинеската поп ѕвезда Крис Ли, како и актерките Миа Гот и Јара Шахиди се лицата кои ќе ги гледаме на „Пирели 2020“.