Овие фотографии ја прикажуваат сета убавина на Бајкалското езеро

Бајкалското езеро е најдлабокото и најстарото езеро на планетата Земја, а фотографката Кристина Макеева успеала да ја долови целата негова убавина напролет, кога езерото е одмрзнато – погледнете ја галеријата.