Галерија: Изложба по повод 50 години од мисијата “Apollo 11”

“Apollo 11” била првата мисија на спуштање на луѓето на површината на Месечината. Аполо 11 е лансиран на 16-ти јули 1969 година со тричлен екипаж составен од Нил Армстронг, Баз Олдрин и Мајкл Колинс. На 20-ти јули 1969 година, Армстонг станал првиот човек кој стапнал на Месечината.