Некажаната приказна: Сведоштвото на жената која беше во автомобилот во кој загина Дражен Петровиќ

Смрта на југословенскиот кошаркар, и еден од најдобрите кошаркари во своето време, Дражен Петровиќ во 1993. година го шокираше целиот свет. За несреќата денес решила да проговори турската кошаркарка Хилал Едебал, која патувала заедно со Дражен и неговата девојка Клара Салантци.Кошаркарката Халил тешко се носела со ова, а сакала и да се самоубие. На барање на мајката на Држен, Бисерка Петровиќ, телевизијата ТРТ овозможила разговор и средба меѓу Хилал и Бисерка.