Телевизија 24 објави тензично видео од Собранието на РМ

Тензичната атмосфера во македонското Собрание настана помеѓу пратеникот Влатко Ѓорчев и претседателот Талат Џавери. По исклучувањето на микрофонот од страна на Џафери и по повик на обезбедувањето да интервенира во отстранување на Ѓорчев од говорницата, во негова одбрана застанаа повеќе пратеници од ВМРО-ДПМНЕ недозволувајќи му на обезбедувањето физички да стигне до Ѓорчев.