Победничкиот гол на Чупиќ од аголот на ирскиот коментатор О’Бранаган

Како што веќе знаете, Вардар е новиот ракометен европски шампион. Црвено-црните до титулата дојдоа во една пекол завршница, кога Иван Чупиќ погоди од крило за 24-23. "Колку е тоа едноставно. Дајте му ја топката на Иван Чупиќ", вели возбудениот О'Бранаган по последната акција на натпреварот.