Одбери категорија:

Тимчо Муцунски: Моќта е таму каде што можете да создадете најмногу промени кои се во интерес нa грaѓaните

М-р Тимчо Муцунски е асистент - докторанд на Правниот факултет „Јустинијан Први“, ко-автор на универзитетски учебници, а од неодамна е именуван и за заменик на министерот за информатичко општество и администрација во Владата на Република Македонија. И уште ако на сето ова се додаде дека има само 26 години, заклучуваме дека се работи за едно навистина импресивно портфолио за еден толку млад човек.

Прочитај повеќе

Уранија Пировска од Хелсиншкиот комитет: Ништо не е помоќно од силата на народот!

Прочитајте го интервјуто со Уранија Пировска, извршен директор на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија. Жена со цврсти ставови, која се залага постојано за правата на македонскиот народ, жена која докажува со години наназад дека не само мажите можат да бидат успешни, силни, издржливи.

Прочитај повеќе