Овие фотографии се доказ дека златните ретривери се едни од најдобрите кучиња на светот

Лабрадорите и златните ретривери се најпопуларните кучиња во многу земји ширум светот, а повеќе од очигледно е зошто е тоа така. Тие се многу забавни, ги обожуваат луѓето и се послушни но сепак љубопитни. Ретриверите поседуваат остра интелигенција која “ѕирка” преку нивната, инаку смешна природа.