Во сеќавање на Крис Хондрос: Фотографии направени од храбриот фотоновинар

Фотографот Крис Хондрос бил убиен во Либија, во напад кој го одзел животот и на фотоновинарот Тим Хетерингтон. Во негова чест, “The Atlantic” направи галерија од фотографиите на човекот кој го ризикуваше, а потоа и трагично го загуби својот живот за да му ја покаже на светот реалната слика на војувањето.