BMW X2: Поголем спортски дух и забава во возењето

Германскиот производител го лансираше новиот мал SUV во Европа, а автомобилот се очекува да пристигне во продажните салони овој месец. BMW X2 го опишуваат како “кул роднината” на посериозниот и покласичен X1, а компанијата очекува овој модел да продолжи по стапките на постарите и поголеми купе кросовери – X4 и X6.