Сончогледите и мачките имаат една заедничка работа - претпоставувате која?

Мачките не се "сончаат" за витамин Д. Всушност, нивната телесна температура е повисока од онаа на луѓето, тие се пустински суштества кои потекнуваат од Блискиот Исток, и од таму им е развиената висока толеранција на топлина. Имаат многу брз метаболизам па многу енергија им оди одржувајќи си ја топлината.