Boredpanda објавија галерија со најневеројатните фонтани од целиот свет, а меѓу нив се најде и нашата

Од Стокхолм до Сандерленд, од Кина до Перу, оваа листа составена од Boredpanda покажува некои од најчудните, најпаметните и повеќето убави фонтани кои би можеле да се најдат ширум светот. Некои ротираат. Други, пак светат. Неколку чини дека дури и пркосат на гравитацијата. Но, една работа која им е заедничка на сите е дека тие сигурно ќе ви предизвикаат стравопочит.